jan
21

Ha most 1996-ot írnánk, akkor más témám nagyon nem is lenne, csak a Backstreet Boys, azonban mára már kissé megkoptak az emlékeim velük kapcsolatban. Amikor felbukkantak a "fiúk a hátsó utcából" a Take That épp akkor oszlott fel, így igazából nem kellett sokat törniük magukat, hogy ők legyenek az első számú fiúbanda a világon. Az orlandoi srácok debütáló dalát, a We've got it goin' on-t először a Juventus rádióban hallottam, és mivel igencsak hasonlított az MN8 I've got a little something for you című számára, én azt hittem ők is fekete bőrű zenészek. Aztán megláttam őket a Császármorzsákban és mondjuk úgy, szerelem volt első látásra :)! Wow, és ott volt az a szőke srác, álmaim hercege, gondolom tudjátok kire gondolok, persze, hogy Nickre :). Na a lényeg, hogy onnantól nem szólt másról az élet, csak a Backstreet Boysról.

Backstreet Boys

Nyugodtan mondhatom azt, hogy a Backstreet Boys korosztályom legnagyobb kedvence volt a '90-es évek második felében. Főleg a lányok rajongtak a srácokért, ami érthető is, de szerintem a fiúk is kedvelték a banda zenéjét, csak ciki lett volna bevallani. Nálunk pl. az általános iskolai osztályomban a fiúk Dj Bobo rajongók voltak, és ádáz harc folyt, hogy a BSB vagy Dj Bobo jobb e :). Csak látnátok mennyi újságot összevásároltam, amiben benne volt a kedvenc bandám - de jól jönne most az a sok pénz :)! Inkább jobb ha nem tudom a teljes összeget, lehet elájulnék :). A poszterekkel komplett kitapétáztam az egész szobát, csak a plafonon nem volt, pfff ebbe most így belegondolva, kicsit durva, de ez volt akkor :). Az első kazijukat rongyá hallgattam, kívülről tudtam a számokat, mi melyik után következik (mondjuk az A oldal még most is menne, meg a B-ről is pár szám). A többi azért már nem sikerült olyan jóra, így most felidézni sem tudnám, hogy milyen számok voltak rajta, max párat, de persze akkor ezek hatalmas kincsnek számíottak. Erre költöttem a megtakarított pénzemet és higgyétek el, nem volt könnyű összekaparni 1000-1500 Ft-ot! Tudnék még nosztalgiázni, azért jönnek rendesen elő az emlékek, de inkább felelevenítem a BSB pályafutását, azt az időszakot, mikor a csúcson voltak :)!

Lou Pearlman úgy 1992 környékén gondolt egyet és elhatározta, összehoz egy új fiúbandát. Miután megtalálta az öt tagot, akik tökéletesen megfeleltek egy fiúbanda követelményeinek - értsd a szépfiú és a banda legifjabb tagja, ez volt Nick Carter, a rosszfiú kinézetű A.J. McLean, a csapat korelnöke, a higgadt Kevin Richardson ("Lassú víz partot mos" de megmaradt ez róla), az énekes Brian "B-Rok" Littrell és az ötödik tag Howie Dorough - 1993. április 19-én hivatalosan is megalakult a Backstreet Boys. Első kislemezük 1995 végén jelent meg We've got it goin'on címmel, melyet nem sokkal később követett első albumuk is Backstreet Boys címmel. Második videóklipjüket az I'll never break your heart-hoz forgatták le, majd ezt követte a Get down (You're the one for me), melyben a Fun Factory-ból is ismert producer-rapper Toni Cottura is közreműködött. Az első album dalai közül azonban a Quit playing games (with my heart) érte el a legnagyobb sikert. Érdekesség, hogy az albumon a szólórészt még mindkétszer Brian énekelte, ellenben a videóban már Nick-é volt a második rész. '97 elején még kiadták az Anywhere for you-t is kislemezként, amihez a klipet egyébként már '96 tavaszán leforgatták, valamint a Bravo listára felkerült még az albumról az I wanna be with you is.

Máig a legnagyobb kedvencem, az első kislemez: We've got it goin'on 1995


 

Az I'll never break your heart-hoz később készült egy másik, mondjuk úgy U.S. version is, de azért az eredeti jobb 1996-ból

Folyton ezt a klipet vártam '96 nyarán a Viván :) Get Down

A Quit playing games-ért épp nem voltam annyira oda, de a videóklipet nagyon akartam látni, már mindenki látta én meg mindig lemaradtam róla! Azért mikor csurom vizesek lesznek... 


 

Ennyi szerelmes dalt azért :) - Anywhere for you 1997

1997-ben elkészült második nagylemezük is, melyet Backstreet's Back címmel dobtak piacra. Erről az első kislemez az Everybody (Backstreet's Back) lett, melyhez egy kisfilm-szerű videó is készült. Esküszöm én ezért a videóért hazajöttem a nyaralásból, meghallottam a dalt az egyik horvát rádió adón és onnantól nem volt maradásom, mert tudtam, hogy a videót hétfőn be fogják mutatni a Viván. Aztán csak csütörtökön mutatták be, de biztos, ami biztos vasárnap hazajöttem nagymamámtól :)). A második klip az As long as you love me-hoz készült, a forgatás közben ismerte meg Brian a mostani feleségét is. Harmadikként pedig az All I have to give-et másolták ki kislemezre 1998 elején. Nekem személy szerint ezek a dalok már nem nagyon nyerték el a tetszésemet, olyan limonádé-feelingjük van, na de ez '97-ben még mindegy volt :).

A legjobban sikerült klipjük - Everybody (Backstreet's Back) 1997


 
As long as you love me 1997
 

 
All I have to give 1998
 

 
Több, mint egy éves hallgatás után jelent meg a banda harmadik nagylemeze 1999 májusában Millennium címmel. Az album első slágere az I want it that way volt, mely az utolsó nagy slágerük is lett egyben, ezután már csak mérsékelt sikereket ért el az együttes. 1999-ben még a Larger than life jelent meg kislemezként, a többi pedig már a '00-ás évek történelme :)!
 
 
 
I want it that way 1999
 

 
Larger than life 1999
 

 
Tehát igazából itt vége is van a Backstreet Boys történetének a '90-es éveket tekintve, bár szerintem kb. a csillaguk is ekkor kezdett leáldozni. Azért a rend kedvéért, még erről az albumról a Show me the meaning of being lonely-hoz és a The One-hoz készült klip. Előzőről azt nyilatkozták a fiúk, hogy a klip afféle terápia volt, utóbbi dal klipje pedig végül is egy összefoglalása volt az együttes addigi karrierjének. 2000-ben megjelent Black & Blue című nagylemezük, erről a Shape of my heart, a The Call és a More than that lett kiadva - ez utóbbira én már abszolút nem is emlékszem :S. 2001-ben kiadták Greatest Hits albumukat, melyen egy új dal is helyet kapott Drowning címmel, ami ha jól tudom fulladást jelent - azt hiszem ez az egész dolog ekkor már rég kudarcba fulladt.
 
A történet vége kicsit irónikusra sikerült, de higgyétek el, hogy a Backstreet Boys nagyon nagy volt még a '90-es években :)! Közülünk akkoriban biztosan sokan gyűjtötték a kis névjegykártyákat, autogrammkártyákat a fiúkról, így egy ehhez hasonló dologgal zárnám a bejegyzést. Íme a fiúk névjegye:

 

 

Nick Carter 1980. január 28

1995-ben 15 éves volt, idén lesz 30 éves

 

 

 

Brian Littrell 1975. február 20

1995-ben 20 éves volt, idén lesz 35 éves.

 

 

 

Kevin Richardson 1971. október 3.

1995-ben 24 éves volt, idén lesz 39 éves.

 

 

 

A.J. McLean 1978. január 9.

1995-ben 17 éves volt, idén töltötte be a 32-öt.

 

 

 

 

Howie Dorough 1973. augusztus 22.

1995-ben 22 éves volt, idén lesz 37 éves.


A bejegyzés trackback címe:

https://retro80s90s.blog.hu/api/trackback/id/tr881690624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kacce 2010.01.25. 13:38:09

Backstreet Boys. Hm. Ok voltak az utolso banda akikert nagyon odaig voltam. Az elso albumuk volt eletem elso CD-je, emlekszem 2990 Ft volt. El is koltottem a sporolt penzem ra, de hat a rajongas az rajongas. Nem a jozan esz iranyitja :DDD Es amugy is teljesen odaig voltam AJ-ert ;)

Viola1984 · http://retro80s90s.blog.hu 2010.01.28. 23:33:51

@kacce: Nekem is ők voltak az utolsó "nagy szerelmeim" :). Én az első kazijukat 1000 Ft-ért vettem, nekem az is sok volt, dehát a BSB-ért mindent :). Amúgy érdemes megnézni a mostani képeiket is, hát nem rossz pasik, valljuk be :D!