jan
15

Megragadva az alkalmat, hogy holidayn vagyok és hozzáférek a régi cuccaimhoz, indítok egy új rovatot. Bródy János dala után a "Filléres emlékeim" címet fogja viselni és a múltból itt maradt tárgyak szerepelnek majd benne. Kezdésként a szekrényt kinyitva az első tárgy ami a kezembe akadt, egy AD Studio kazetta volt.

AD Studio - Álmaimban Amerika 1991

A borító elég egyszerű, mindössze három oldal. Az előlapon a tagok láthatóak, amerikai szimbólumok kíséretében, a hátfülön a dalok listája olvasható. A belső borítón szintén megtalálhatóak a kazin szereplő dalok, az album elkészítésében résztvevők névsora és a köszönetnyilvánítás.

Hihetetlen, hogy még csak 7 éves voltam, mikor ez az album megjelent. Na meg az is, hogy én ilyen zenét hallgattam akkor :). Ha emlékeim nem csalnak, August Bárió nagyon népszerű volt a lányok körében, igazából így ránézve a '90-es évek elejének magyar férfiideálját testesíti meg - vagy legalábbis nagyon hasonlít az unokatesóim akkori pasijaira.

Az albumról talán két szám ugrik be, amit gyakran hallgattam. Az egyik természetesen a máig népszerű Álmaimban Amerika, a másik pedig talán a Valami nagy szerelem, de ebben már annyira nem vagyok biztos. Volt rajta angol nyelvű dal is... na és kb ennyi. Ha meghallgatnám, akkor azért több emlék beugrana, de most csak ennyire futotta.

Várom a Ti személyes tárgyaitokat is, amelyeket szívesen bemutatnátok a blog hasábjain, leírnátok milyen személyes élmény fűződik hozzá, stb. Nincs szabály arra, hogy milyen jellegű lehet a tárgy: régi hanglemez, kazetta, ékszer, ruhadarab, háztartási készülék, újság, bizonyítvány, stb., - bármi jöhet! Ha szeretnétek írni ilyen jellegű cikket, akkor küldjetek egy üzit a blogon keresztül!

 


A bejegyzés trackback címe:

https://retro80s90s.blog.hu/api/trackback/id/tr983549763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Penya64 2012.01.16. 04:47:49

Az jut eszembe hogy a radioban folyamatosan ez a szam szolt, vagy a trabanton szallni elvezet. Esetleg a 8 ora munka