már
15

Magyaroknak magyar zenét, itt a második rész!

A hó és a szélvihar katasztrófát okozott országszerte Magyarországon március 15-ére. Ilyet régen látott már az ország, főleg nem március közepén. Mintha az időjárás is üzent volna ezzel valamit a magyaroknak. 1991-ben az Edda is megénekelte a Szélvihart, csak azt nem az időjárás okozta, hanem a motorozás.

Edda - Szélvihar 1991

Közben a tankokat is bevetették már az utak hótól való megtisztítására, reméljük nem esnek csapdába. Utóljára 1962-ben volt ilyen idő március 15-én Magyarországon.

Tankcsapda - Szabadon 1999

Az Emergency Houset 1995-ben house, happy hardcore zenét játszó formációként ismerhette meg az ország. Második albumuk azonban már inkább pop-dance stílusú dalokat tartalmazott és a későbbiekben is ezt a vonalat követte az együttes. A Veled pörög a világ az első korszakukból való.

Emergency House - Veled pörög a világ 1995

Az AD Studio neve hallattán valószínűleg mindenkinek az Álmaimban Amerika ugrik be. Az azonos című albumukon volt az a dal is, amivel 1991-ben elindultak a Magyar Televízió Popfesztivál elnevezésű tehetségkutatóján. Ez volt a Valami nagy szerelem, amit akkoriban a rádiók is előszeretettel játszottak.

AD Studio - Valami nagy szerelem 1991

1994-ben Bayer Friderika villámkarriert futott be. Kinek mondjam el vétkeimet? című dalával először megnyerte a hazai Táncdalfesztivált, majd az Eurovízós Dalfesztivál történetete során első magyarként döntőbe jutott. Ott az előkelő negyedi...k helyet szerezte meg, ami máig Magyarország legjobb helyezése a versenyen. Bár angol verzió is készült a dalhoz, Friderika  magyarul adta elő Dublinban. A következő videó a Táncdalfesztiválon készült.

Friderika - Kinek mondjam el vétkeimet? 1994

A Kimnowakot is egy verseny tette ismerté, ugyanis 1993-ban ők nyerték meg a Hol van az a nyárral a Magyar Videoklip Fesztivált. A Gyémánt azonban ennél a dalnál sokkal nagyobb népszerűségre tett szert.

Kimnowak - Gyémánt 1995

A Magyar Videoklip Fesztivál nyertese volt a Hip Hop Boyz is, ők 1994-ben a Tizenöt évhez készült videójukkal diadalmaskodtak. A dal a banda második lemezére került fel, ezen volt rajta a Nem az a tét is, ami tulajdonképp előfutára volt az 1996-os III. nevet viselő album nagy slágereinek.  

Hip Hop Boyz - Nem az a tét 1994

Legnagyobb sikerük az 1995-ös Megtalállak még volt, de az FLM már előtte ismert név volt a magyar könnyűzenében. A Megdöglöm érted 1993-ban volt sláger.  

FLM - Megdöglöm érted 1993

 A Bikini egy ország lakossága nevében tette fel 1991-ben a nagy kérdést. Részegen ki visz majd haza?

Bikini - Ki visz haza 1991

Az R-Go egyik nagy slágere volt a '80-as években a Ballag a katona. 1990-ben egy újabb katonás daluk lett népszerű, a Mire gondolsz katona az Angyalbőrben című sorozatban is felhangzott.

R-Go - Mire gondolsz katona 1990


A bejegyzés trackback címe:

https://retro80s90s.blog.hu/api/trackback/id/tr945136579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.