már
18

Utolsó napjához érkezett a blog magyar zenék hosszú hétvégéje. Természetesen még rengeteg olyan dalt össze lehetne szedni, amit imádtunk, vagy imádtunk utálni. A magyar zene életünk része így, vagy úgy, egy-egy zenedarab biztosan szép emlékeket juttat eszetekbe Nektek is. Egy dal képes visszarepíteni a múltba, olyan légkört teremteni, amitől úgy érzed, egy kicsit megint a '90-es években vagy. Jó ez így! Íme az utolsó 10 dal.

A '90-es évek a ránk szakadt, nagy szabadságot hozta meg Magyarországra. Míg az évtized elején az AD Studio Amerikáról álmodozott, addig a Trabanttal száguldozó Exoticot egyáltalán nem izgatták a dollármilliók.

Exotic - Go Go Amerika 1991

Hevesi Tamás a Névtelen Nulla nevű együttes tagjaként vált ismerté a '80-as években. A banda 1989-es feloszlása után az énekes 1994-ben tért vissza a zenei világba. Ezt egy életen át kell játszani című dala az év egyik nagy slágere lett.

Hevesi Tamás - Ezt egy életen át kell játszani 1994

Orsi 1997-es slágere, a Ha lemegy a nap akkoriban a játszási listák élén járt, manapság pedig egy valamire való retroparty elképzelhetetlen nélküle.

Orsi - Ha lemegy a nap 1997

1997-ben Fila Rap Jam-et nyertek, egy év múlva már a boltokban volt az első nagylemezük. A Fekete Vonat '98-ban villámkarriert futott be, több daluk is felkerült a slágerlistákra. Rendszeresen lehetett hallani őket a rádióban és a videóikat gyakran játszotta az zenetévé. A Forró a vérem az év egyik nagy slágere lett.

Fekete Vonat - Forró a vérem 1998

Emlékeim szerint 1990-ben a csapból is ez folyt, vagy legalábbis a Magyar Televízió elég gyakran játszotta a videóklipet. A Napoleon Boulvard a '80-as évek sztárcsapatai közé tartozott, a Legyetek jók, ha tudtok az utolsó slágereik egyike volt.

Napoleon Boulvard  - Legyetek jók, ha tudtok 1990

Takáts Tamás a '80-as évek első felében a Karthago énekes volt, az évtized végén az East-hez köthető a neve, míg a '90-es években a Dirty Blues Band-el készített dalokat. Ebből a korszakból való a Zakatol a vonat.

Takáts Tamás és a Dirty Blues Band - Zakatol a vonat 1993

A Soho Party leginkább pörgös dalairól volt ismert, azonban a második albumukra felkerült egy ballada, ami akkoriban kedvelt darabja volt a bulik lassúzos blokkjainak. Emlékeztek rá?

Soho Party - Hiányzol 1995

Ha már szóbakerültek a lassúzos dalok, jöjjön az, ami nélkül elképzelhetetlen voltak a bulik 1996-ban.

Császár Előd & Eördögh Alexa - Tiltott szerelem 1996

Elő az öngyújtókkal! (Nem, nem a telefonokkal!!!)

Pokolgép - Hol van a szó 1991

No, akkor a '90-es évek magyar dalainak hosszú hétvégéjét zárjuk egy rock klasszikussal. Soha ne felejtsétek el, milyen jók is voltak azok a '90-es évek! Meg a jelszót se ;)!

Sing Sing - Halál a májra! 1993

Lesz még folytatás!


A bejegyzés trackback címe:

https://retro80s90s.blog.hu/api/trackback/id/tr845139989

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.20. 12:26:17

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TheRminator 2013.03.20. 10:50:16

Na én pont ezeket a számokat utáltam akkor. Egy borzalom volt. Örülök, hogy vége ennek :-)

Régi Péter 2013.03.21. 09:49:33

Ez a populáris vonal de hol az underground? Volt pl. Andersen, Sexepil, VHK másodvirágzás, Kortársak stb. 90es években indult a Korai Öröm stb. Különösen az iszonyatos N. Boulveard ütött szíven. Még csak nem is a saját számuk ez.