sze
16

1996 az egyik legemlékezetesebb év volt számomra a '90-es évekből. Megannyi nagy sláger, új zenei stílusok térhódítása, az eurodance korszak vége, a Backstreet Boys és a Spice Girls világra szóló sikere, remek filmek a mozikban, és sikersorozatok a tévében. A Viva TV volt az új MTV Europe, már létezett az internet, de korántsem volt még elterjedt. Az újdonságokról, a sztárok életéről nem az online médiából értesültünk, hanem vagy a televízióból, vagy az írott sajtóból. Utóbbi között pedig piacvezető ifjúsági lap volt a Bravo, amely kéthetente, csütörtökönként került az újságárusokhoz.

Bravo0.jpg1996 júniusában a 13. szám címlapját a holland fiúcsapat, a Caught in the Act érdemelte ki. A Bravo Kínába kísérte el a bandát, a közös városnézésről készült riport a 4-5. oldalon olvasható. A Show Főcímek olyan fontos információkat közölt velünk akkoriban, minthogy Madonna gyermeket vár, Eros Ramazzotti visszatér a zenei életbe, Brad Pitt ördögi terroristát játszik új filmjében, Gary Barlow pedig modelkedésre adta a fejét. A 19. oldalra lapozva, vele egy exluzív interjú is olvasható, amelyből többek között az is kiderült, hogy júliusban megjelenik az első kislemeze szólóénekesként, és hogy mi a véleménye Robbie Williamsről. A poszteren is ő szerepelt Jon Bon Jovi és a The Kelly Family egy részével egyetemben. A Bravo ebben a számban két filmet is az olvasók figyelmébe ajánlott, az egyik a Robin Williams és Gene Hackman főszereplésével készült vígjáték, a Madárfészek volt, a másik pedig Eddie Murphy komédiája, a Vámpír Brooklynban.

Rossz hírekkel is szolgált a tinimagazin, ugyanis beszámolt arról, hogy a California Love-val hatalmas sikert elért amerikai rappernek, 2Pac-nek börtönbe kell vonulnia. Ennél nagyobb csapás volt azonban az eurodance kedvelőinek, hogy a műfaj legsikeresebb csapata, a 2 Unlimited bejelentette, Anita és Ray útjai különválnak.

"A techno-punk a jövő!?" - tette fel a kérdést a Bravo a The Prodigy Firestarter című számának sikerére utalva a Beat Box rovatban, ahol LL Cool J-ről is olvashatunk, illetve a The Fugees Fu-gee-la című dalának szövegét is magyarra fordították, csak hogy értsük. Mint ahogy nem maradhatott ki az életünkből az East 17 Somebody to Love-jának, és a nyár legnagyobb slágerének, a Mr President által jegyzett Coco Jamboonak a szövege sem. Ezek kerülhettek be ugyanis ebből a számból a Song Book gyűjteményünkbe (már ha volt ilyen).

Az 1995 nyarán nagy sikert aratott Bravo ajándék, a Piercing karika az 1996-os nyáron sem hiányozhatott a fülekből, orrokból, szemöldökökből, köldökökből, vagy az ajkakból, így ha valaki megvásárolta a 13. számot, akkor gazdagabb lett eggyel. ("A menők egyszerre többet hordanak!") A BRAVO Divat ezúttal az OTTO katalógusból szemezgetett, és van egypár ruhadarab, amelyet szerintem még ma is simán lehetne viselni. Azt a fehér bakancscipőt, tuti azonnal megvenném, ha látnám valahol.

Végezetül pedig nézzük a listákat. 1996 júniusában a Bravo olvasók legkedveltebb együttese a Backstreet Boys volt, ők vezették a 30-as listát is, a Bon Jovi These Days és Michael Jackson They don't care about us című remekei előtt. Az albumlistát a pop királya uralta History című duplalemezével két magyar sztárbanda, a Hip Hop Boyz és a Kozmix előtt. Európa Michael Jackson lázban égett, Amerikában a Bone Thugs'n'Harmony ült a trónon, míg Angliában George Michael. A Groove Charts-on Robert Miles Childrenje vitte a prímet. Minden egyéb pedig a mellékelt Bravo újságban olvasható. Jó szórakozást!

 

Bravo 1996. 13. szám

  

  


A bejegyzés trackback címe:

https://retro80s90s.blog.hu/api/trackback/id/tr525517204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.