nov
19

A minap érdekes témát boncolgatott a Viva Tv. Arról témázgattak, hogy a mai tizenévesek vajon kiért rajonganak, és persze közben előkerültek a múlt nagy kedvencei is. Köztük a fiúbandákról is esett szó, amiről eszembe jutottak a régi szép emlékek. Valljuk be őszintén, a '90-es években a lányok többsége biztosan rajongott valamely boyband-ért, a választék pedig igen nagy volt. E téren nyugodtan nevezhetjük úttörőnek a New Kids on the Blockot. Bár korábban is léteztek szívtiprókat soraikban tudó együttesek (Wham, Bros és még sorolhatnánk), azért  a klasszikusnak mondható fiúbandát a new kids testesítette meg. Kezdjük tehát a sort velük...

New Kids on the Block

A banda még 1984 körül alakult Bostonban. A tagok tulajdonképp rokoni, baráti kapcsolatok alapján kerültek a zenekarba. Érdekesség, hogy a kezdetekkor még Mark Walhberg (Marky Mark, ki hogy ismeri) is a bandatag-jelöltek között volt, de végleges felállásban már nem volt benne. Ellenben testvérével Donnie Walhberggel, aki az egyik alapítótagnak számított, mellette pedig Danny Wood, Jordan Knight, Jonathan Knight és Joey McIntyre alkották a bandát.

 A banda első albuma 1986-ban jelent meg New Kids on the Block címmel, de ez még nem volt olyan sikeres, mint második albumuk, az 1989-ben piacra dobott Hangin' Tough. Az albumról elsőként kimásolt kislemez a Please don't go girl volt, mely bekerült a Billboard slágerlista top 10-ébe. A new kids az akkoriban nagyon sikeres amerikai énekesnő, Tiffany előzenekara lett, második kislemezükhöz, a You got it (The right stuff)-hoz készült videóklipjüket pedig már az MTV is játszotta. A harmadik kislemez, az I'll be loving you meg sem állt a Billboard Slágerlista első helyéig, mint ahogy az album címadó dala is siker lett.

 

A '90es évek elején a New Kids on the Block Amerikában már az egyik legnépszerűbb bandának számított. 1990-ben megjelent harmadik albumuk, Step by step címmel, melyről a címadó dal Number one lett, a második kislemez (Tonight) szintén bekerült a Top 5-be. Eközben a fiúk kezdék meghódítani Európát, sőt Japánban is népes rajongótáboruk volt. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a legkülönfélébb ajándéktárgyak jelentek meg a piacon a banda arcképével, Amerikában pedig még rajzfilm is készült róluk.

    

A legnagyobb sláger 1990-ből:

Személyes kedvencem szintén '90-ből:

1991 után már kevesebb sikert ért el az együttes. Negyedik stúdióalbumuk 1994 elején jelent meg Face the Music címmel. Erről talán a legismertebb daluk a Dirty Dawg, a többi kislemeznek mérsékelt sikere lett. Ekkor már az együttes NKOTB néven futott és némiképp stílust is váltottak. Miután Jonathan Knight elhagyta a bandát, a többi tag amellett döntött, hogy hivatalossá teszik a banda feloszlását.

Remélem sokatokban keltet kellemes emlékeket ez a kis bejegyzés. Felhívás, figyelem! Akinek konkrét emlékei, történetei vannak a new kidsesekkel kapcsolatban az kommenteljen plízzz!!! Szeretnék összegyűjteni egy csokorral ezekből, és egy blogbejegyzésben közzé tenni (persze amennyiben hozzájárultok :) ).

 


A bejegyzés trackback címe:

https://retro80s90s.blog.hu/api/trackback/id/tr571536886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kacce 2009.11.25. 00:03:04

Talán mai szemmel már sokaknak ciki, de nekem a New Kids volt az első nagy szerelem a fiúbandák sorában, ezért sosem felejtem el őket.
1990-ben 11 voltam és halálszerelmes voltam a banda legalább 3 tagjába is, épp melyik tetszett jobban a kedvemtől függően, bár azt hiszem, leginkább Joe volt a favorit.
Imádatom jeléül a Step by Step-re táncoltam a városi gyerekszünedei "Ki mit tud"-on, megvan a mai napig a videofelvétel. Írtó aranyos vissznézni azt a táncoló kislányt így 30 évesen :)

Kösz a posztot, jó visszagondolni azokra a szép időkre.

Viola1984 · http://retro80s90s.blog.hu 2009.11.25. 14:05:15

@kacce: Örülök, hogy tetszett a bejegyzés :)! Bizony jó visszagondolni azokra az időkre, mikor a legnagyobb gondunk az volt, hogy melyik fiúcsapatért rajongjunk. Sajnos a New Kids-ről nincsenek személyes emlékeim, talán annyi, hogy idősebb unokatestvéreim emlegették őket. Én Backsteet Boys-os voltam, én is emlékszem, hogy egyik ált. iskolai farsang alkalmával a barátnőim beöltöztek a csapatnak, és előadták az Everybody-t (én a rajongó voltam, aki dobálta nekik a virágot, azt hiszem). Szóval ciki vagy nem, a fiúcsapatok sokunk élete része volt :)!

Bettie Page · http://90es.blog.hu 2009.11.25. 14:50:56

hát, nekem annyira nincsenek konkrét emlékeim, mert sztem akkor kb 11 éves voltam. de arra emlékszem, hogy a step by step-re koreográfiát találtunk ki a barátnőmmel, és előadtuk aztán a szülőknek. én már inkább backstreet boysos voltam. mindegyikükbe egymás után szerelmes lettem, persze kivéve kevinbe, mert öreg volt, és ciki. tényleg! bsb-ről nem írsz? lécci léci lécci

Viola1984 · http://retro80s90s.blog.hu 2009.11.25. 15:22:26

@Bettie Page: Nekem az egyik barátnőm Kevinbe volt szerelmes :), én Nickbe, de nagyon :))). Természetesen lesz Backstreet Boys is, jövő héten igen aktív leszek ígérem :)! Legközelebb Take That-re szeretnék emlékezni, hogy kronológikusan haladjunk :).

Bettie Page · http://90es.blog.hu 2009.11.25. 15:26:22

ó take that kiráály! a babe-re mit össze nem sírtam jéézusom:)
amúgy tök jó a blog, hogy fiúbandák meg ilyenek lesznek, remélem te nem írsz a fociról, meg a kosárlabdáról, mint a fiúk a 90-esen, mer akkor jövök többször :)

Viola1984 · http://retro80s90s.blog.hu 2009.11.25. 16:03:29

@Bettie Page: Sok minden lesz, fiúbandák, lánybandák, sorozatok, filmek, remélhetőleg divat és lehet lesz sport is, de ezt még nem döntöttem el. Akkoriban még nem voltam olyan nagy sportfan, mint most és inkább a 2000-es évektől tudnék erről írni. De mivel itt elsősorban a '80as, '90es-ekről szeretnék, így nem ezen lesz a hangsúly.
Örülök, hogy tetszik a blog, és nézz be rendszeresen, amint tudom, írom folyamatosan :).

kacce 2009.12.04. 22:54:44

Ó a Backstreet Boys...Ők voltak az utolsó fiúbanda, akikért odavoltam. A szerelmem AJ volt, jaj de szerettem :D

Mákos tészta 2010.05.27. 00:30:01

Nekem kb.2 poszterem lehetett a falamon róluk! Annyira nem imádtam a NKOTB-ot mint az East 17-t vagy a BSB-t csak hallgattam őket! Arra viszont tisztán emlékszem,hogy minden péntek reggel a suliban iskolarádióval indult a nap a kezdő dal nem más volt mint a NKOTB-tól a Hangin Tough című dal és úgye annak az elején ózgatnak,óóóóóóó!:D Egy idő után már kezdtük megunni a dalt és hallottuk,hogy állígatják,szöszmötölnek a mikrofonnal,mindjárt kezdődik az iskolarádió és elkezdtünk visszafelé számolni,hogy 1,2,3,óóóóóóóóóó és az egész osztály ózgatott minden pénteken,na szóval megutáltam a dalt és ez által az együttesből is kiábrándúltam!:D

Ancsa30 2011.06.09. 11:59:10

Én igazából csak a Step by Step c. számukra emlékszem arra tornáztunk tesi órán. Viszont úgy tudom 2008-ban újra összeálltak, sőt csináltak új lemezt is. Most pedig együtt turnéznak a BSB-vel. Egyébként az idő jót tett Nekik is. Jordan Knight nagyon jól néz ki, még így negyvenen túl is.

Sysyie 2014.03.01. 18:57:30

1990-ben a Step by step videoklippel első látásra a szívembe lopták magukat. Aztán 2008-ban Londonban, egy szűk körben adott előadásukon ott lehettem. :)