jún
3

A mi internetmentes tinédszerkorunkban voltak még olyan dolgok, amiért őszintén lehetett rajongani. Nem mondom, hogy most nincsenek ilyenek, mert minden kor fiatalsága rálel a számára érdekes dolgokra - bár ők tán el sem tudják képzelni azt az izgalmat, mikor leültünk a rádió mellé, remegő kezeinket a rec+play gombon tartottuk és szinte már vadásztunk az általunk kedvelt zenékre. Gyermeki öröm lett úrrá rajtunk, mikor a felvett dalokat újra és újra lejátszottuk a kazettásmagnónkon. De nem ez volt az egyetlen dolog, amiért repesett a kicsi szívünk. Nekünk is voltak sztárjaink (nem celebek!), akiket maximum az MTV Europe-on, majd később a német Viván, Top Tv-n, Z+-on láthatott naponta az ember - többnyire klip formájában. Szinte ki voltunk éhezve (némi túlzással élve) a pletykákra, az újdonságokra, melyek kedvenceinkről, a sztárvilág szereplőiról szóltak. E szükségletünk kielégítését szolgálták a '90-es években a tinimagazinok, többek között a Popcorn, az IM, majd a Bravo, a 100xSzép, a Bravo Girl és még lehetne sorolni a neveket, hisz az évtized végére ez a piac is igencsak telített lett. Míg az Ifjúsági Magazin már 1965 óta létezik hazánkban, addig a fentebb említett magazinok csak a '80-as évek végén, '90-es évek elején jelentek meg először Magyarországon. Bár az igazsághoz tartozik, hogy mind a Popcornt, mind a Bravot és ezek testvérmagazinjait úgy vette át a magyar terjesztő a német anyacégtől. Ez annyit jelentett, hogy rengeteg olyan cikk került be a hazai kiadásba, amely egy korábbi német számban már megtalálható volt - ezeket egészítették ki a magyar sztárvilág híreivel, illetve a slágerlisták is a magyar zenei trendeknek megfelelően alakultak.

Itt azonban most csak a Bravonak adnék teret, már csak azért is, mert számomra ez volt a '90-es években "a magazinok magazinja". Az első magyarországi szám 1992-ben jelent meg és ebben az évben még csak havonta került az újságárusokhoz. A lap azonban akkora népszerűségnek örvendett a fiatalok körében, hogy 1993-tól már kéthetente vehette kezébe az olvasó. Mégpedig kéthetente csütörtökönként - és most itt utalnék vissza a bevezetőben említett izgalomra, mellyel azokat a bizonyos csütörtököket vártam/vártuk. Első Bravo újságomat 1993. július 15-én vettem meg (vagyis anyukám vette meg), úgy éreztem ez már olyan felnőttes dolog, végre a Buci Maci meg gyermekképregények helyett én is "A" BRAVO-t olvasom - mint a nagyok. Ekkor került le a Buci Maci poszter is a falamról, helyére pedig a Take That és a 2 Unlimited lett felrakva. (Ekkor még azt sem tudtam hogy ejtik ezen együttesek nevét - írd és mondd elv szerint neveztem őket.) Megismertem belőle egy csomó előadót, akikről korábban még csak nem is hallottam. Azért ekkor még nem ragadt el a Bravo-láz (vagy Anyu túl drágának találta), így a következő számot majd egy évvel később vettem meg (ezt már a zsebpénzemből) 1994. május 5.-én. A '94-es évfolyam 19. számától (szept. 8) aztán már minden egyes darabot megvásároltam, ha jól emlékszem, akkor egészen 2002-2003ig - ekkor már csak inkább megszokásból. Míg az 1995-ös számok többsége és az azutáni példányok többnyire egyben maradtak, addig sajnos az 1993-1995 közöttiek igencsak megviselt és hiányos állapotban vannak. Igazából nem gondoltam arra, hogy én ezeket majd a jövőben még lapozgatni szeretném, így mindenféle montázsokat készítettem az újságból kivágott képekből (de hogy hol vannak a montázsok???). Bár a június első hetében megjelent 1994-es szám is megvan, az nem épp blogképes, így egy évet ugorva ma az 1995-ös év 12. száma jelenik meg a'la retro.

BRAVO, 1995. június 1. - 12. szám. Ára: 79 Ft.

Címlap

A címlap sokat elárul egy újság tartalmáról. Biztos lehet benne az ember, hogy ami fontos, az kikerül a külső borítóra - vagy inkább amivel el lehet adni. Na de szerintem a '90-es években akkor is el lehetett adni egy Bravot, ha nem lett volna a címlapon semmi. Aki tartott már a kezében Bravot, az úgy is kívülről tudta mi vár rá belül. A 12. szám címlapja sajnos kissé megviselt már, a bal alsó sarkából hiányzik egy darab, de azért annyit láthatunk rajta, hogy a Hip Hop Boyz volt az aktuális címlapcsapat. Ezen kívül arról is tudomást szerezhetünk, hogy biztosan van egy hosszabb interjú az E-Rotic intim titkairól, a Foto Love Story aktuális részének címe Élni vagy meghalni, valamint a Filmképregényben ezúttal a Bármit, bárhol, bármikor...kerül a "mozivászonra". Na jó, kértem egy kis netes segítséget, melyből az is kiderült, hogy a Queensryche őrült live showjának képes beszámolója is szerepel még az újságban, illetve poszteren Ethan Hawke, a Brownstone és a Take That található. (Hogy ne legyen annyira hiányos, kicsit kipótoltam a képet). Nahát, akkor lapozzunk bele az újságba :)! (A teljes újságot lentebb megtaláljátok!)

 

 

Biztosan emlékeztek még, hogy a Bravo-nak milyen állandó rovatai voltak, illetve nagyjából hogy volt felépítve az újság. Nos az első két oldalon mindig a rövidhírek szerepeltek, ezek voltak a Show Főcímek. Ezen belül is voltak jól megszokott rovatok, mint például a Pop táviratok, a Terefere, a Villáminterjú vagy a Menő sztárok 10es listája. 1995 júniusának első hetében hírt kaptunk arról, hogy a Boyzone új videóklipjében, mely a Key to my life-hoz készült, a fiúk visszaültek az iskolapadba. Új szinti-pop együttes jelent meg a hazai könnyűzene égiszén Populär néven és első albumuk Új arcok a feszületen címen került a boltokba. Amerika után a Bravo is vadul találgat vajon Madonna terhes-e aktuális barátjától, a kosárlabdázó Dennis Rodmantől? Dave Grohl a Nirvana egykori dobosa bemutatkozott a nagyközönség előtt új együttesével, a Foo Fighters-szel, itthon pedig a Machine Mouse nevű banda debütált első albumával. A Poptáviratokban kiderül, hogy csúszik az Ace of Base új albumának megjelenése, ugyanis a tagok közt némi nézeteltérés történt. A Roxette Moszkvában befejezte a Crash! Boom! Bang! elnevezésű turnéját, Leonardo DiCaprio pedig Kaitlin Keats-szel alkot egy párt. A Tereferében ezúttal Sheryl Crow, Dj Bobo, Ras-Ma-Taz (E-Rotic) és Schwester S. elmélkedik az élet nagy dolgairól, a Villáminterjúban pedig Jon Bon Jovi árul el kulisszatitkokat a júniusban megjelenő These Days című lemezükről. A 10 legkedveltebb Bravo csapat élén a Take That áll és mielőtt lapoznánk még azt is megtudhatjuk, hogy a következő Bravo-ban többek között Bon Jovi, az Edda, Haddaway és az Offspring lesz benne.

 

 

 

Íme a címlapsztori. A Bravo elkísérte a Hip Hop Boyz tagjait egy konditerembe, ahol Levy T., O.G. Duck és Real Action akrobatikus mutatványokkal kápráztatta el a köréjük gyűlő nézősereget. A Bravonak hála az olvasók is bepillanthatnak a kulisszák mögé a képek segítségével és a szöveges beszámolón keresztül.

 

 

 

Az 1995-ös év egyik sikerduójának, az E-Rotic-nak tagjai, Lyane és Ras-Ma-Taz intim titkokat árul el a velük készült interjúban. Dalaikban a szex témáját járják körül, így a nekik feltett kérdések is ezzel kapcsolatosak. Többek között kiderül hogyan lett a banda neve E-Rotic, mikor és milyen volt a tagok első szexélménye és hány szerelmi kalandjuk volt már. Lyane elárulja bele tudna e szeretni Ras-Ma-Taz-ba, végül pedig kötélnek áll a Bravo azon kérésének, hogy pár ruhadarab lekerüljön róla és így készüljön fotó az újság számára.

 

 

 

A Bravo nemcsak a sztárokkal, a tinédzsereket érdeklő témákkal foglalkozott, hanem olyan komoly dolgokkal is, mint ebben a számban volt a Föld megmentése. Áradások, irtás, forgalom, trágyázás, aszály, ózon - olyan tényezők, melyek komolyan veszélyeztetik a Föld épségét. A Bravo ezekre hívta fel olvasói figyelmét, tényekkel alátámasztott riportjában tippeket adott ezek megelőzése végett.

 

 

 

 

A Bravoból nem hiányozhatott az aktuális lelki teszt sem. Ez alkalommal arra kaphatott választ az olvasó, hogy hűséges tud e lenni. Ha ezeket a teszteket anno öszintén töltötted ki, és még fellelhető a fiók mélyén pár régi Bravo, akkor érdemes elővenni és megnézni mit is válaszoltál a feltett kérdésekre 15 évvel ezelőtt. Érdekes volt átnézni ezeket, közben pedig azt a választ adni, amit most gondolok - tulajdonképp én három kérdésre adnék most más választ, így azt hiszem e témát tekintve nem sokat változtam. Bár a kapott eredmény tekintve ugyanaz jönne ki...

 

 

 

 

A Filmképregényben olyan mozifilmek tartalmába kaphattunk betekintést, melyek hamarosan Magyarországon is a mozikba kerültek. A Bárhol, bármit, bármikor-t 1995. június 15-én láthatták a nézők a filmvásznon először, a Bravo pedig ehhez próbált kedvet csinálni képes összeállításával. A filmkockákból és az alatta lévő szövegből sok minden kiderült a filmről és aki akkoriban nem sűrűn jutott el moziba annak némiképp pótlékként szolgált. A film főszereplője, Whoopi Goldberg a leszbikus énekesnőt, Jane-t alakítja, aki egy újsághírdetésből szerzett útitárssal, Robinnal (Mary-Louise Parker) és régi barátnőjével, Hollyval (Drew Barrymore) New Yorkból Los Angelesbe utazik. Az út során izgalmas és drámai fordulatok sora vár a három nőre...

 

 

 

 

 

Tegye fel a kezét, aki sosem olvasta, de csak bele sem nézett ebbe a rovatba! Szerintem nem sokan lennénk :). Néha elképesztő történeteket is lehetett olvasni az oldal hasábjain, de innen is remélem, hogy akik komoly vagy komolynak tűnő problémával fordultak a téma szakértőjéhez, azok megfelelő választ kaptak tőle. Röviden azokból a levelekből melyek ebben a számban megjelentek: 13 éves és terhes a 42 éves szexpartnerétől; két fiú két lány; 16 éves, terhes, nem a mostani barátja az apa; a méz késlelteti a kielégülést; a barátja másik csajjal feküdt le, aki terhes; alacsony lány, magas fiú; ritkul a szőrzete, a barátja pedig egy vámpír (na ez most amúgy is nagy divat lett...); 14 éves fiú megoldhatatlan problémával; halálosan szerelmes; ikerszüzesség. A Lelki segítség és tanácsok rovatban egy 16 éves lány arra keresi a választ, hogy tudja megállapítani, ha egy fiú igazán érdeklődik iránta, valamint, hogy működhet-e a távkapcsolata olaszországi barátjával. Egy 14 éves lány pedig álmában látta meg álmai fiúját és most szerelmes belé, de nem emlékszik a címére, amit búcsúzáskor adott neki a srác. Vajon létezik-e a srác és  igazak e az álmok? Az Első szeretkezésben egy igazán romantikus történetet ismerhetünk meg, a kommentár nélküli levél pedig a "mutáns lánynak" íródott.

 

 

 

 

Most kicsit meglepődtem, hogy ennek a rovatnak a neve Talk Show volt, mert én Négyszemköztre emlékeztem. Na de a lényeg, hogy az interjú ezúttal Ethan Hawke-kal készült, akit arról faggatott a Bravo riportere, Anke Sieker, hogy hisz e a szerelem első látásban, történt e már vele hasonló, mint ami legutóbbi filmjében a két főszereplővel (Mielőtt felkel a nap), beleszeretett e partnernőjébe Julie Delphybe és igazak-e a pletykák Winona Rider-rel kapcsolatban. Arra a kérdésre, hogy van-e barátnője Ethan nemmel felelt, de szívesen flörtől, hisz egy randi a legjobb ok arra, hogy reggel felkeljen. 

Az újság közepe

Elérkeztünk az újság közepére, ahol rendszerint a sztárposzterek helye volt. A poszter egyik oldalán mindig a Talk Show-ban szereplő interjúalany volt megtalálható, tehát jelen esetben Ethan Hawke, a másik oldalon ebben a számban az amerikai R&B lánybanda, a Brownstone volt, a "nagyposzteren" pedig a Take That tagjai mosolyogtak vissza az olvasóra. A poszterek után kapott helyet a Válaszok, ötletek, címek minirovat, ahol sztárok autogramcímeit, különböző rajongói klubok címeit találhattuk, valamint csereberélésre és levelező partner keresésre is teret adott az újság.

 

 

 

Az Új Sztárokban olyan előadók, együttesek kerültek bemutatásra kéthétről kéthétre, akik akkoriban kezdték pályájukat a zenei világban (vagy a showbiz-ben). Ebben a számban az Eternal-on volt a sor, hogy bemutatásra kerüljenek a magyarországi olvasók körében is. A négytagú angol lánybanda ugyanis hazájában már '94-ben az év felfedezettje lett, Crazy című daluk pedig állandó szereplője volt a rádióadók zenei kínálatának 1995-ben. Emellett az a megtiszteltetés is érte a lányokat, hogy a Take That előzenekaraként léphettek fel.

Egy kis extrém, egy kis reklám...

Pontosan nem tudom, hogy ezen a hasábon mi szerepelt az egyes lapszámokban, de reklám biztosan volt mindegyikben. Az oldalt megosztotta egyrészt a Szív Tv Extreme című műsorának népszerűsítése, másrészt a Plusssz Junior pezsgőtabletta reklámarcáról, Majsziról készült rövidke kis képregény-reklám.

A Hit Listák oldalán több slágerlista aktuális állását böngészhette végig az olvasó, így kiderülhetett számára, hogy mi az épp trendi sláger, kik a legnépszerűbb előadók. A Bravo olvasók 30-as listáját 1995 júniusának első hetében a Take That vezette a Back for Good-dal, a dobogó második fokán Dj Bobo állt a Love is all around-dal, míg a harmadik helyet a Scooter foglalta el a Move your Ass-szel. Új belépőként a lista 13. helyére került Scatman John a Scatmannal, Bobby Brown Two can play that game című dala a 17. helyre volt jó és felkerült a listára a Bravo által is a nyár egyik nagy slágerének jósolt Be my Lover a La Bouche-tól. A Bravo Albumok 20-as listáján a Roxette Crash! Boom! Bang! című albuma szerepelt a legjobban, Dj Bobo itt is a második helyen volt megtalálható a There's a party című nagylemezével, a harmadik helyet pedig Madonna Bedtime Stories-ja foglalta el. Az MTV toplistáját szintén a Take That vezette, míg az amerikai kislemezlistán Montell Jordan, az angolon pedig az Oasis állt az első helyen

Az aktuális Bravo Foto Love Story Jenny szökését követi nyomon, amely épp ebben a lapszámban ért véget. Röviden a történet a következző: Jenny elszökik otthonról, édesapjához megy, de ő épp nincs otthon. A pályaudvaron bolyongva belebotlik Ákosba, aki először rendes palinak tűnik, de valójában Jennynek egy veszélyes kábítószer-, és lánykereskedővel van dolga. Bence, aki Ákosnak dolgozik, azonban segít a lánynak megszökni a férfitől, és elmondja neki az igazságot. Mialatt Jenny igazolványát akarják visszaszerezni Ákos lakásából a férfi hazaérkezik.... Ákos és Bence dulakodni kezdenek, Ákos hirtelen előhúz egy pisztolyt és Jennyre fogja. Bence ráugrik Ákosra, majd a pisztoly eldördül és eltalálja Ákost. Jenny és Bence elmegy a rendőrségre, ahol mindent kitálalnak. Közben megérkezik Jenny apja is...ugrás az időben...családi vacsora Jennyéknék, a szülők újra együtt, érkezik a meglepetés is Bence személyében...ölelés...csók...happy end.

 

 

No hát akkor egy kis szórakozás - a keresztrejtvény számozott soraiban három kedvelt filmsorozat címe rejtőzik. A helyes megfejtők között 10 db HBO-póló kerül kisorsolásra. Én ekkoriban, mint ahogy az ábra mutatja nem tartoztam a nagy rejtvényfejtők közé... Egy tinimagazinból nem hiányozhatott (vagy inkább abból sem) az aktuális Horoszkóp előrejelzés. Végül is a hetek stimmelnek, nézzük mit jósolnak számomra a csillagok: némi bosszankodás után valóra válnak legtitkosabb vágyaim. Lehetőségem nyílik egy utazásra, mely során megismerkedem az "igazival" (jújj de jó lesz nekem :DDD). Viszont vigyáznom kell az utcán, és nem mondhatok igent haverjaim kétes ötleteire sem. Az oldalon található még egy érdekes karikatúra és koncertajánló is, melyből kiderül, hogy június 13-án hazánkba látogat a Face No More, június 19-én pedig közös bulin lép fel a Rednex és a Magic Affair.

        

 

 

Mint oly sok mindenben, a Bravo a divatban is útmutatóként kívánt szolgálni a fiatalok számára. Ebben a számban a sportos öltözetet népszerűsíti, mely annyira menő, hogy nemcsak a hétköznapokban, hanem diszkóba is felvehető. Hát a magassarkú tornacipő egy kissé furán veszi ki magát, de! minden álmom egy ilyen darab volt 1995-ben!

 

Akkor egy kis lemezajánló így a vége felé. A Lemezsarokban szereplő maxi CD-k, albumok a Bravo szerkesztősége által tesztelve voltak, e szerint pedig egytől ötig csillagozták azokat. A korong, mely öt csillagot kapott "Igazi csúcs!"-nak számított, a négy csillagos klassz lemezt takart, a három csillagost csak közepesnek ítélte a "zsűri". Két csillagot azok kaptak, melyeket csak rajongóknak ajánlottak, az egy csillagosokat pedig jobb otthagyni (ilyenre nem nagyon emlékszem, hogy valaha is lett volna, dehát ki tudja...). A megjelent maxik között olyanokat találhatunk itt, mint a Real McCoy - Love & Devotion (****), Mr. President - I'll follow the sun/Remixes (****), Prince Ital Joe feat. Marky Mark - Babylon (****), Sparks - When I kiss you (****), vagy a 3-O-Matic - Hand in Hand (***). Az albumok közül a már említett Populär együttes Új arcok a feszületen (****), 2 Pac - Me against the World (*****) és a Wet Wet Wet - Picture this (*****) című nagylemezei kerültek górcső alá. A Bravo egyedi tippje Vincze Lilla Kék hold című albuma, videókazettán pedig immár mindenki számára elérhető a nagy sikerű Forrest Gump és A légy című film is.

A Song Book-ban ezúttal a Snap! The first the last Eternaty, illetve az E-Rotic Fred come to bed című dalátnak eredeti angol szövegét, illetve magyar változatát olvasshatjuk. Meg kell mondjam, hogy ebben az időben az angol szókincsem főleg az itt lefordított dalszövegek címeiből állt, sőt még mostanság is sokszor tudom hasznosítani az így megszerzett tudást :).

 

 

 

 

A szám utolsó két oldalán a Queensryche nevű metál banda őrületbe való psycho-utazásáról olvashatunk egy riportot, mely képekkel is illusztrálva van.  A cikk írója szerint a "Queensryche a metál-pszichodrámából a turnéra egy kemény hangzásból, swinges szaxofonbetétekből, lélegzetelállító fényorgiával, színpadi és filmjelenetekkel tarkított kétórás multimédia showt készített. A szuperprodukció egy nézőt sem hagy hidegen."

Hátlap

Az újság hátlapjára gyakran került poszter, de tökéletes felületet nyújtot egy-egy reklám részére is. "Mindenkiből lehet sztár...Csak te kellesz és a Wella Design" - így szólt a Wella Design 1995-ös kampányának szlogenje. Ezek a hajhabok nem csak dús hatást adnak a hajnak, hanem még egy álomutazást is nyerhetsz Hollywoodba! Hajrá :)!

Végül pedig álljon itt a teljes újság. Sajnos leginkább csak a képeket lehet látni, illetve a nagyobb betűkkel írt szöveg olvasható prezentációs formában, de ha valamelyik cikk, rovat érdekelne, akkor kép formátumban el tudom küldeni! 

Kicsi változtatás így utólag, hogy olvashatóbb legyen az újság! PDF formátumba van feltöltve és tudtok rajta nagyítani. Ez sem tökéletes, de egyenlőre jobb, mint az előző verzió volt.

Bravo 1995.12


A bejegyzés trackback címe:

https://retro80s90s.blog.hu/api/trackback/id/tr972053089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2010.06.05. 00:08:43

Na ezt se gondoltam, hogy Queensryche cikk volt a BRAVO-ba..:)
Ilyen jöhet még több, ahogy időd engedi, jó kis nosztalgia. Bár a Scooter ma is nyomja..:)

bej Kutyej · http://uzsidoboz.freeblog.hu 2010.06.05. 00:16:52

Én nem voltam egy nagy Bravo-vásárló, inkább IM-et vettem vagy 100xszépet. Viszont az osztályban persze kézről kézre járt minden újság, még középiskola elsőben is.:) Az első rovat, amit elolvastunk, természetesen a... Szerelem, szex, gyengédség volt - ki gondolta volna!:D A kedvenc meredek (kamu?) sztorim az volt, amikor egy 9 éves lány a Micimackó(!) nézése közben felizgult, és azt kérdezte, hogy ez miért van. A másik az epikus sztori a fikuszról, aki többet akart az öntözgetésnél. Kérdés: vajon félig ember, félig növény gyerekeim lesznek-e, ha álmomban rámmászott?:D Ezen felbuzdulva a szobatársaimmal írtunk egy levelet mi is (egy ló volt benne a főszereplő), de sajnos nem tették be, pedig szerintem hihetőbb volt, mint a fikuszos.

A dalszöveg-rovat és a lemezajánló volt még az a rovat, amit elolvastam. A fotó-képregény meg elég bárgyú volt, de emiatt vicces is.:) Nekem is megvan néhány Bravo, volt, hogy belenézegettem, mi is volt anno a trend...

Viola1984 · http://retro80s90s.blog.hu 2010.06.05. 00:27:45

@bej Kutyej: Na a fikuszos sztori szerintem mindenkinek megvan :DDDD. Amúgy érdekes, a barátnőimmel mi is ezen felbuzdulva írtunk (emlékszem karéneken fogalmazgattuk) egy kamu levelet, de már nem emlékszem, hogy elküldük e vagy sem, illetve hogy miről is szólt. Nekem a másik ilyen történet ami megmaradt, hogy egy lány a Mark Owen posztertől lett terhes :)))
Én a foto-love storyt is szerettem, a dalszövegeket meg mindig kivágtam és külön gyűjtögettem - persze pont azok tűntek el aztán.

Viola1984 · http://retro80s90s.blog.hu 2010.06.05. 00:34:10

@Flankerr: Nahát én meg most hallottam először erről a bandáról, mondjuk a '90-es években nem voltam oda az ilyen kemény rock/metál zenéért. Amúgy én emlékszem, hogy a Bravo folyamatosan foglalkozott a metál bandákkal is, bár legtöbbször csak egy-egy rövid cikk erejéig.
Mindenképpen lesz még ilyen cikk, lehet hogy így a nyár folyamán végigmennek az 1995-ös nyári számok. Meg még van egy csomó Popcorn-om is, 100xszép, Bravo Girl, Bravo Sport, majd ezekből is bekerül egy-egy darab.

bej Kutyej · http://uzsidoboz.freeblog.hu 2010.06.05. 12:37:21

A 100xSzépnek megvan az a száma, amiben szerepelt egy általános iskolai ismerősöm, Pap Valentina is. Sőt azt a számot direkt azért vettem meg. A lány azóta híres modell lett, valamelyik modellkeresős műsorban még szerepelt is. Ebben az újságban a ciki sztorik voltak a kedvenceim. Az IM szerintem régebben sokkal jobb volt, persze én is felnőttem közben, és az új generáció már teljesen más, mint mi voltunk régen. Lehet, hogy nyáron, ha lesz időm, előveszem az újságokat én is, és szemezgetek belőlük!:D
A Bravo és a Popcorn még azért is volt jó, mert ha volt egy szám a rádióban, amit sokadszori próbálkozásra sem tudtam megfejteni, hogy mi az, csak elkezdtem keresgélni az újságban. Hiába, még nem volt internet akkor... :) REC gomb, a régi szép idők... Van néhány rádiós kazettám, 1-2 számot csak most, 10 évvel később sikerült beazonosítani.

Penya666 2010.06.05. 14:22:36

Barvo rulez:) Arra nem emlekeztek mikor a csako vazaba dugta a farkat aztan beszorult, es wckefevel probalta leszedni? Epp matekoran jart nalam az ujsag es ugy elkezdtem rohogni hogy kiraktak orarol. Nekem is megvan par szam 95 kornyekerol, bar en sose vettem tudatosan.

Viola1984 · http://retro80s90s.blog.hu 2010.06.06. 00:00:11

@bej Kutyej: Nekem talán egy IM számm van meg a '90-es évekből, azt is azért vettem meg, mert benne volt a BSB. 100xSzépet jobban szerettem, hogy így mondod nekem is rémlik valami ciki sztoris rovat :D!
Én sajnos azokat a kazikat, amiket '97-ig vettem fel mind letöröltem :(((, pedig mindig meg voltak az aktuális slágerek :). Unokatesóm pasijának (férjének) volt akkoriban egy DJ haverja, aki nagyon jó minőségű kazikat készített neki és mindig a legmenőbb dalok szerepeltek rajta. Ezeket kértem aztán később kölcsön, hogy azért meg legyen pár '90-es dal kazin. Mondjuk ennek most már nagy jelentősége nincs, mert csak azt nem szerzi meg az internetről az ember, amit nem akar.

Viola1984 · http://retro80s90s.blog.hu 2010.06.06. 00:03:38

@Penya666: Erre a sztorira már nem emlékszem, de vicces lehetett a szitu :)))!

Penya666 2010.06.06. 09:01:38

@Viola1984:
Ja, meg volt a pingponglabdas is. Azt meg enekkaron olvastuk, ottis rohogtunk mint az allat, de senkinek nem tunt fel. Meg ott alap volt a kreten olvasas is :)

Viola1984 · http://retro80s90s.blog.hu 2010.06.06. 10:46:36

@Penya666: Nálunk is "divat" volt óra közben olvasni :))), karéneken mindig betettük az újságot a füzetbe, aztán mintha a dal szövegét néznénk, közben a Bravot olvastuk.