dec
31

B.Ú.É.K.!

| Szerző: Viola1984 | 12:32 pm

Eltelt egy újabb évtized, amely sajnos közel sem volt olyan jó, mint a '80-as, vagy a '90-es évek. Már csak pár óra és elkezdődnek a '10-es évek....olyan fura ezt mondani, lehet nem is így fogják nevezni majd. Van olyan sejtésem, hogy ez sem lesz sokkal jobb, mint a '00-ok, a '90-eseket pedig meg sem fogja közelíteni. A '90-es évekről nekem mindig a nyugalom, a boldogság jut eszembe, amikor minden olyan dolog divat volt, ami bármikor máskor ultraciki lett volna - tudjátok ez volt az ún. "sunshine happiness" korszak :). Ezért most én is olyan dalokkal/klipekkel szeretnék Nektek boldog új évet kívánni, melyek ma már (de lehet akkor is) írtó viccesnek tűnnek - lehet, hogy a '90-es években is csak vicc volt az egész :)!

'94-'95 között valamilyen oknál fogva több olyan "zenemű" is született, melyről az ember azt hinné, ezek csak olyan poénféleképp születtek meg. A németek élen jártak az ilyen dalok gyártásában. Gyerekkorunkban, ha nem is beszéltünk németül, arra emlékszem, hogy az Eins, zwei, polizei... kezdetű kis versikét azért mindenki ismerte. Ha ez mégsem lett volna így, akkor Mo-Do 1994-ben gondoskodott arról, hogy senki se maradjon ki a szórásból. Aztán szintén '94-ben volt "sláger" a K2 nevű formáció Der Berg ruft című opusza, '95-ben pedig a Dolls United jelentkezett az előző számhoz hasonló nótával, Ein Insel mit zwei Bergen címmel. Szintén ebben az évben született XXL Peter Steiner-rel közös dala az It's cool man - ez volt az év vicce :), a videó kötelező!

 Mo-Do - Eins, zwei, polizei 1994

K2 - Der Berg ruft 1994

Dolls United - Ein Insel mit zwei Bergen 1995

XXL ft. Peter Steiner - It's cool man 1995

Persze a '90-es években nemcsak a németek voltak ilyen agyamentek, így születhettek olyan formációk, mint a country/dance stílust képviselő Rednex, akik '94-ben a Cotton Eye Joe-val törtek be a zenei világba, vagy a Technohead, akik '95-ben hippik akartak lenni és ezen szándékukat videoklip formába is öntötték. A Technohedhez hasonló zenét csinált a Party Animals is, '96-ban a Hava Naquilával ostromolták a disco-k népét.

Rednex  - Cotton Eye Joe 1994

Technohead - I wanna be a Hippy 1995

 Party Animals - Hava Naquila 1996

A '90-es évek egyik legnagyobb slágere volt '97-ben az Aqua-tól a Barbie girl. Akkor ezt is el lehetett adni :). De ha már az eladásoknál tartunk, akkor '99, Levi's reklám, Flat Eric és Mr. Oizo a Flat beat-tel - the best :)!

Aqua - Barbie girl 1997


 

Mr Oizo - Flat beat 1999
 

 

Mindenkinek szép estét mára, jó bulizást és sikerekben gazdag boldog új évet kívánok!


A bejegyzés trackback címe:

https://retro80s90s.blog.hu/api/trackback/id/tr311634869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.