nov
13

Rádiós-sokk

Címkék: rádió danubius juventus 90s | Szerző: Viola1984 | 1:31 pm

Szinte az egész országot sokkolta a hír: megszűnik a Danubius és a Slágerrádió! Legalábbis országosan nem lesz elérhető. Biztosan én is padlót fogtam volna, ha nem lennék még mindig azon sokk alatt, amit '97 környékén az okozott, hogy a Juventus rádió helyét átvette a Sláger, a Danubius pedig komplett arculat (agy) mosáson ment keresztül!

A '90es évek elején/közepén internet és TV csatorna-választék nem lévén a legjobb szórakozási formának a rádiózás számított. Két országosan fogható zenei rádió volt ekkor: a Danubius és a Juventus.

A Juventus talán legnépszerűbb műsorának a kívánságműsor számított, ami először csak hétköznaponként 19.00-20.00-ig jelentkezett, majd végül 2 órásra bővült. Aztán volt egy slágerlista is, olyan éjjel egy körül adták. Tulajdonképp ennek a műsornak köszönhető, hogy elolvastam az Egri csillagokat (na jó csak az első kötetig jutottam, aztán megnéztük a suliban filmen). Halványan, de mintha rémlene, hogy itt tűnt fel először vasárnaponként Csiszár Jenő az Apukám világával, mekkora poén volt az akkor :)!

Arra már nem emlékszem miért, de a Danubiust ritkábban hallgattam, viszont a fix műsorok emlékei jobban megmaradtak, mint a Juventus esetében. A kedvenc, amit azóta sem tudott más műsor überelni, a Tinikívánságműsor volt Kajárik Andival és Szabó Tamással (Tom Taylor). Csütörtökönként 20.00-22.00ig futott, az első órában kizárólag kívánságokat teljesítettek, később a második óra első felében volt egy disco-blokk a legújabb slágerekkel. Kazetta beállítva, ujjak a Rec+Play gombon és mehetett a felvétel :)! Péntekenként Bravo Slágerlista volt, a német Bravo újság helyezései alapján - még emlékszem, hogy zúg a Hyper, Hyper! Szombatonkén pedig teljes volt a bulihangulat, Dj Lotters Krisztián szolgáltatta a zenét. Jaaaa és egyszer még élő közvetítés is volt a '96-os Total Dance Fesztiválról!

Szóval jó volt, elmúlt, jött a Sláger a 60-as, 70-es évek slágereivel. Ekkor mondtuk barátnőmmel, hogy 20 év múlva, majd a Scooter fog szólni rajta. Bár az nem szól, azért a zenei kínálat mára sokkal jobb lett.

Ismét új korszak kezdődik a rádiózás terén (vagy nem), de azt hiszem, hogy a virtuális világ uralkodásának korában már nincs nagy jelentősége annak, hogy országosan, egy hagyományos rádión keresztül milyen adót lehet fogni éppen. Forradalomra semmilyen téren nem számítok.


A bejegyzés trackback címe:

https://retro80s90s.blog.hu/api/trackback/id/tr221522391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bettie Page · http://90es.blog.hu 2009.11.25. 14:53:09

óó de jó volt tényleg juventus!! és mindenki onnan vette fel a zenéket kazira:) tom tailorra is emlékszem.

Viola1984 · http://retro80s90s.blog.hu 2009.11.25. 15:19:39

@Bettie Page: Nekem meg tegnap az jutott eszembe, hogy a Dénes Tamás is az akkori műsorvezetők közé tartozott, de már nem emlékszem, hogy Danubius-os vagy Juventus-os volt-e :S

Bettie Page · http://90es.blog.hu 2009.11.25. 15:27:08

lotters krisztiánnak valami nagyon idegesítő hangja volt arra emlékszem, mint egy rajzfilmnek.

Viola1984 · http://retro80s90s.blog.hu 2009.11.25. 16:05:04

@Bettie Page: :))) erre már nem emlékszem, csak arra, hogy tiszta bulihangulat volt minden szombaton:))) de általában olyan zenék mentek, amiket nem ismertem.