jún
16

Már el is telt a két hét így újra itt a retro Bravo újság. Folytatom a sort és az 1995-ös év 12. száma után most a 13. számot tarthatjátok virtuális kezetekben. Nézzük mi borzolta a kedélyeket, kik voltak a legnagyobb sztárok, mely dalok vezették a slágerlistákat, kinek jelent meg új kislemeze 1995 júniusának közepén.

Címlap

A címlapon ezúttal Jon Bon Jovi mosolyog ránk, ha emlékeztek az előző számban már volt vele egy villáminterjú az új albumukkal kapcsolatban, most pedig egy hosszabb beszélgetés erejéig is a Bravo rendelkezésére állt. Pataky Attila (és az UFO-k) átvette az Edda Bravo Otto díját, amit egy szerencsés olvasó adhatott át, a lap munkatársai pedig az Offspring egyik koncertjén jártak. A Filmképregényben ezúttal a Streetfighter tartalmába kukkanthatunk bele, Haddaway pedig megmutatja nekünk a meztelen valóságot új klipjében. Itt az új Foto Love Story Micsoda nyár! címmel, a poszteren pedig a Green Day, valamint az E-Rotic szerepel ezúttal.

Show Főcímek

A rövidhírekből kiderül,hogy az Aerosmith énekese, Steven Tyler nemcsak a rockzenéhez ért, de modellnek sem utolsó. A Seventh on Sixth elnevezésű divatbemutatón barátja, Betsy Johnson kedvéért vett részt, aki a Get a grip turné jellmezeit is tervezte. Grungeból üzletember - Johnny Deep azonban nem magánemberként, hanem legújabb filmje a Nick of the time kedvéért váltott image-t. A cikkből az is kiderül, hogy "P" nevű együttesének első albuma július 20-án jelenik meg, amelyről az első kislemez az ABBA által sikerre vitt Dancing Queen feldolgozása lesz. A Take That Torinoban fejezte be 25 állomásból tartó európai koncertkörútját, melyet mintegy 260 000-en láttak élőben. Robbie Milanóban focimeccsen vett részt, Gary pedig fogyott 7 kilót, de biztos abban, hogy az otthoni koszttól hamar rendbe jön majd. A Villáminterjúban ezúttal PJ&Duncan beszél közelgő, a BBC-n vetítésre kerülő komikus showjukról, második albumuk munkálatairól és a Deuce nevű banda énekesnőihez fűződő kapcsolatukról. Leonardo DiCaprio és Marky Mark közös filmben szerepelnek. Az Egy kosaras naplójának amerikai premierje már megvolt, arról nincsenek információk, hogy Magyarországon mikor mutatják be. Botrány a Jackson család körül - a fekete báránynak kikiálltott La Toya ezúttal egy Strip-Clubban vállalt munkát, ahol dominaként domborit.

A Poptáviratokban olyan hírek jutottak el hozzánk miszerint Michael Jackson segít egy magyar kisfiún, aki májátültetésre vár, albumának megjelenése azonban ismét csúszik, egyenlőre június 20.-a a kitűzött dátum. Dave Grohl után Krist Novoselic is új bandát alapított, a Sweet '75 júniusban már különböző klubfellépéseken is bemutatkozik. A Tereferében  Dolores, a The Cranberries énekesnője férfiúi énjéről beszél, Ronan Keating a levegő szennyeztsége miatt aggódik, Janet Jackson sógornője, Lisa-Marie Presley gyermekkorát idézi fel, Slash pedig elárulja, hogy ő bizony három helyen érzi igazán jól magát: "a színpadon, egy nőn és a klotyón...". A Bravo legkedveltebb férfi előadójának DJ Bobo bizonyult, a másdik helyet Mark 'Oh, a harmadikot pedig Jon Bon Jovi foglalja el. A következő Bravoban szuper extra mellékletként egy piercing-karika várja az olvasókat.

Címlapsztori - Exkluzív interjú Jon Bon Jovival

A Bravo a New York-i Sterling Sound Studio-ban látogatta meg a Bon Jovi csapatát, ahol a fiúk hamarosan megjelenő These Days című albumuk utómunkálatain dolgoztak éppen. Az interjú során kiderült, hogy Jon kedvenc dala a nagylemezről a címadó These Days, az első kislemez a This ain't a Love Song lesz, melyhez hamarosan leforgatják a videóklipet is. Érdekesség a dallal kapcsolatban, hogy spanyol verzió is készült belőle, amely kedvéért Jonnak spanyol nyelvleckéket kellett vennie. Ezenkívül néhány kulisszatitok is kiderült a hamarosan induló világkörüli turnéről, Jon beszélt filmes karrierjéről, a gyermekivel való kapcsolatáról, lemezcégéről, és a bandán belüli hangulat is szóba került az interjú során.

Bravo Otto Díjátadás - Születésnapi OTTO az Eddának

Az 1994-es év Bravo Otto szavazásán az Edda lett a harmadik legkedveltebb együttes a hard'n'heavy kategóriában. Mivel őket csak a Bon Jovi és az Aerosmith előzte meg, így a magyar mezőnyben ők lettek a nyertesek. A díj átadására az Edda 15. születésnapja alkalmából rendezett Budapest Sportcsarnok-beli koncerten került sor. A bronzszobrocskát egy szerencsés Bravo olvasó, a 16 éves miskolci Horváth Sarolta adhatta át a fiúknak mégpedig a színpadon.

Filmképregény

Már a hazai mozikban is látható a Streetfighter, Jean Claude Van Damme legújabb filmje, mely egy fantáziaországban játszódik. A délkelet-ázsiai Shadaloo-t Bison, a keménykezű diktátor tartja rettegés alatt. Mikor civileket ejt túszul, értük pedig 20 milliárt dollárt követel az Egyesül Nemzetektől, akkor küldik a Street Fightereket az országba, hogy állítsák meg a kegyetlen vezért. A film bővelkedik az akciójelenetekben, olyan jelenet is látható, mikor Bison (Raul Julia) és Guile parancsnok (Jean Claude Van Damme) 15 percen keresztül fegyver nélkül küzd egymással. A küzdösportok, különösen a karate központi szerepet kap a filmben, a Kylie Minogue által alakított Cammy például karatebajnok.

Új Video - Haddaway - Fly away

Uppsss - Haddaway meztelenül állt a kamerák elé új videóklipje forgatásán!!! Egy éves szünet után tér vissza az énekes a dancefloor színpadára Fly away című dalával, melyhez a dél-spanyolországi Almeria  környéki sivatagos vidéken készített klipet. A történet két helyszínen játszódik: Haddie-t az első jelenetekben egy börtöncellában láthatjuk, majd miután lelki ereje segítségével onnan kiszabadul hirtelen egy tóban találja magát. Egy másik jelenetben már egy dombos vidéken kick-box mozdulatokkal táncol, a harmadik jelenetben pedig ismét egy tó a helyszín. Haddaway a következőket mondta a videóval kapcsolatban:"A szabadság érzelmi élményeit szerettem volna minden lehető variációban bemutatni."

Szerelem, szex, gyengédség - Amit sokan nem mernek megkérdezni

Mindenki kedvenc rovatában ma a következő sztorik olvashatok: Egy vörös hajú bombázó nem tudja megszerezni álmai pasiját, mert az levegőnek nézi. Egy másik vörösnek nemcsak a haja vörös, erre keres megoldást. Egy lány öt igen fontos kérdést tesz fel a szakértőnek, egy 21 éves fiú pedig arról panaszkodik, hogy megrögzött hazudozó és nem tud ezzel leállni, így sorra veszíti el az emberi kapcsolatait. Egy 15 éves lány arról érdeklődik, hogy ő most nimfomániás e, ugyanis a napi egy szex nem elég neki, sőt ha a barátja csupa pénisz lenne, az is kevés lenne. 13 éves lány totál belezúgott a 16 éves testvérébe, egy másik lány pedig testi adottságain változtatna. Egy manökenalkatú lány pórul járt miután kiderült, hogy egyszerre négy fiúval is járt, 14 éves, jó megjelenésű srác pedig szerelmes lett az iskola legszebb lányába. A lelki segítségben két 17 éves lány kér tanácsot, egyik a kellemetlen szájszag végett, másik amiatt, mert nincs barátja, de szeretne. Az Első szeretkezésben egy "hétköznapi" történetet oszt meg velünk a levélíró, a kommentár nélküli levél pedig a fiatalok problémáinak megoldásáról szól.

Talk Show

A Talk Show-ban ezúttal az előző Bravoban is szereplő E-Rotic tagjaival készített interjút Michaela Merck. A beszélgetésből kiderül, hogy vajon a Max don't have sex után a Fred come to bed is igaz történeten alapszik e, mit jelent Lyane és Raz-Ma-Taz számára a pénz és mennyire családcentrikusak. Ras-ról azt is megtudhatjuk, hogy Atlantában született és a foci miatt került pár éve Münchenbe, ahol a Pharao együttes tagjával lakik együtt. Lyane ezzel szemben még mindig a szüleinél lakik, ahol van egy saját lakosztálya. Ras-zal kapcsolatban szóba kerül a rasszizmus is, illetve a tagok drogokról való viszonyáról is megtudhatunk egy és mást. Végül az új album is szóba kerül, melyről a következő kislemez a Sex on the phone lesz, így adott a kérdés, hogy Lyane és Ras kipróbálta e már valaha a telefonszexet?

Poszterek

A hagyományoknak megfelelően a poszter egyik oldalán a talk show interjúalanya, az E-Rotic látható, a belső oldalon pedig az amerikai punk-rock csapat, a Green Day.

Bombasiker! - La Bouche

Ezúttal nem egy új csapat szerepel az újság ezen hasábján, hanem az év egyik bombasikerének ígérkező dalt, a Be my Lover-t előadó La Bouche tagjairól tudhatunk meg kicsit többet.

Filmajánlat

A Streetfighter mellett ezúttal a Rob Roy és az Ed Wood című filmről is megtudhatunk pár dolgot. Az első film a "Highlander" Rob Roy igaz történetét meséli el Liam Neeson-nal és Jessica Lange-gel a főszerepben, a másik pedig Ed Wood sikertelen próbálkozásait mutatja be az iránt, hogy híres hollywoodi sztár váljon belőle. A szereposztás pazar, csak néhány nevet említek: Johnny Deep, Sarah Jessica Parker, Bill Muray...

Foto-Love-Story - Micsoda nyár

Ebben a lapszámban indul az új Foto Love Story Micsoda nyár címmel. A középpontban a két barátnő Tina és Orsi, Tina bátyja Tony, Orsi nővére Bori, a franciaországi nyaralás, a nyári kalandok és a szerelem áll. Végre itt a szünidő Orsi és Tina már nagyon készülnek a szülők nélküli nyaralásra, azonban nem minden fenékig tejfel. Először is ott van Orsi nővére Bori, aki "felvigyázóként" utazik a lányokkal a nyaralótelepre, Tina pedig nem sokkal az indulás előtt tudja meg, hogy Angliában élő bátyja, Tony is velük tart, akivel a viszonya enyhén sem nevezhető harmonikusnak. Tony gyakran hívja húgát Daginak, mint ahogy másnap a Balaton-parton is így üdvözli őt. Orsinak azonban tetszik az izmos srác, de Tony viselkedése már az első napon kivágja a lányoknál a biztosítékot...

Rejtvény, Horoszkóp, Top Tv

A rejtvény és a horoszkóp mellett egy rövidke hír szól arról, hogy júliusban megkezdi sugárzását a magya zenei csatorna, a Top Tv.

Hitlisták

A Bravo olvasók listáján az előző héthez hasonlóan a Take That áll az első helyen a Back for Good-dal. Dj Bobo is megtartotta második helyét, a Love is all around még mindig nagyon népszerűnek bizonyul. A Scooter azonban leszorult a dobogóról, melyre  a hetedik helyről a 2 Unlimited és a Here I go lépett fel. Felkerült a listára, mindjárt a 15. helyre Janet Jackson a Whoops now-val, a 18. helyen kezdett az E-Rotic és a Fred come to bed. A Roxette új dala, a Vulnerable a 24., a Caught in the Act nevű fiúbanda első kislemeze, a Love is everywhere a 26. helyen kezdett, valamint az amerikai neo-punk banda, az Offspring is felfért a listára Self Esteem című dalával. A Bravo Albumok 20-as listáján DJ Bobo vette át az első helyet a Roxette-től, új albumával a Nobody Else-szel a Take That mindjárt a második helyen kezdett, míg a dobogó alsó fokát a Rednex foglalja el a Sex & Violins-szal ezen a héten. Az MTV Toplistát a Take That vezeti a Back for Good-dal, az USA-ban továbbra is hatalmas siker Montell Jordan This is how we do it-ja, Angliában pedig Robson Green & J Flynn közös dala, az Unchained Melody hódít.

Bravo Divat - Nyárias pamut és lenvászony

Ezúttal nyárias ruhadarabok kerülnek bemutatásra, melyek mindegyike egy-egy Unlimited modell. Ezekre a cuccokra sokan emlékezhetünk, hisz meghatározták a '90-es évek közepének divatját. Ha nem is Unlimited márkájú (nézzétek meg az árakat, még most sem vennék meg jópárat) volt egyikünknek másikunknak, azért a lányoknak a miniruha, a csíkos mellény, hasmutogató szoknya, a fiúknak a színes, ujjatlan ingek biztosan megtalálhatók voltak a ruhatárukban. Ami még nagy sláger volt annak idején: bakancs szoknyával és az előlzsebes hátizsák.

Lemezsarok

A hét újdonságai között a La Bouche Be my Lover, Rednex Wish you were here, Diana King Shy Guy, hogy csak a nagy slágereket említsem. A magyarok közül megjelent Kiki Éretlenek című kislemeze, mely az MTV új sorozatának filmzenéje is egyben, valamint Sipos F. Tamás is új maxival örvendeztette meg rajongóit, ami az Optimista dal címet kapta. Nagylemeze jelent meg a Take Thatnek, Terence Trent D'Arby-nak, Captain Hollywood Projectnek és Mark 'Oh-nak is, illetve egy új magyar rockbanda, a Fahrenheit bemutatkozó albuma is a boltokban van már. Az Egyedi Tipp ezúttal a Bravo Hits 4, melyen olyan előadók dalai szerepelnek, mint a Rednex, Captain Hollywood Project, The Connels, Mark 'Oh, Take That, Mr. President, The Real McCoy, U96, stb. A videótékából pedig már kikölcsönözhető az Időzített bomba és az Afrika csúcsai című film is.

Song Book

Ezúttal a Caught in the Act My arms keep missing you, illetve Janet Jackson Whoops now című dalának szövegét olvashatjuk, és tudhatjuk meg mit is jelent magyarul.

Live - Offspring

A Bravo ezúttal az Offspring excentrikus live show-ján vett részt és készített róla riportot. Az együttes koncertjeire az energikus jelző a legtalálóbb, az énekes, Dexter még a rajongók közé is beugrott a műsor részeként. A cikkből az is kiderül, hogy az Offspring nem akar sztár lenni, hiába játsza az MTV naponta többször is a Self Esteem-et, a fiúk eddig minden interjúfelkérést visszautasítottak.

 Hátlap

Az újság hátlapján ezúttal egy Michael Jackson poszter található.

Kicsit kettős érzések fognak el, mikor ezeket a régi Bravo számokat olvasgatom. Egyrészt tök jó újra felidézni azokat a pillanatokat, amikor mindez még aktuális volt, újdonságnak számított. Másrészt csak fájdítom a szívem azzal, hogy de jó lenne visszapörgetni az időt és újra 1995-ben találni magamat, nem, mégis inkább '93-'94 környékén, hogy újra átélhessek mindent, ami a '90-es években történt. Na de ez már csak az emlékezetemben lehetséges, minden esetre a mai napon kicsit visszafiatalodtam azért :). Aki a teljes Bravo újságot szeretné megtekinteni, az itt most megteheti. Ebben  a prezentációs verzióban még mindig nem sok minden olvasható, viszont az oldalról le tudod tölteni a fájlt pdf-ben, ami sokat dob a dolgon :)!

Bravo 1995.13


A bejegyzés trackback címe:

https://retro80s90s.blog.hu/api/trackback/id/tr632087875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2010.06.18. 00:43:28

Greenday és Offspring a BRAVO-ba 1995-be, ezt se gondoltam róla. Érdekes hogy én is csak pár év múlva hallottam róluk. Pedig pl. a Greenday legjobb számai (When I Come Around, Bascet Case) pont ekkor születtek..
A toplistán meg elég érdekes látni együtt a fiúbandákat, DJ Bobot, Scootert.. Hiába, más idők voltak.. És köszönöm hogy fáradsz a digitalizálással, posztírással, tulajdonképp történelmet rögzítesz.

Viola1984 · http://retro80s90s.blog.hu 2010.06.18. 01:12:53

@Flankerr: Pedig én a Basket Case-t/When I come around-ot, illetve a Self Esteem-et is imádtam akkoriban és mivel zenetévében nem láthattam, így gondolom a rádió is játszotta ezeket a számokat. A Self Esteem egyébként máig az egyik kedven punk rock dalom :)
Nincs mit köszönni, ez nekem szórakozás, nagyon szívesen foglalkozom ezekkel a dolgokkal :)

Penya666 2010.06.18. 20:21:14

Ah, ez a piercing karika megvolt nekem de haverom elkerte mert mennek nyaralni zalakarosra, es menozni akar. Azota nem lattam.

Viola1984 · http://retro80s90s.blog.hu 2010.06.18. 22:26:28

@Penya666: Lehet valami csaj elkérte tőle :)))) Amúgy nekem még mindig megvan, majd a következő Bravo cikknél berakom róla a képet.

Penya666 2010.06.19. 08:38:19

@Viola1984:
Magara a cuccra tisztan emlekszem. Nagyon meno volt anno:)) A hozza tartozo ujsag (ez) is megvan valahol a garazsban...

Viola1984 · http://retro80s90s.blog.hu 2010.06.19. 12:45:07

@Penya666: De még mennyire menő volt, a Bravo-ban többször is volt ilyen karikapiercing, a 100XSzép-ben pedig biztosítótű-alakú is :)))