júl
2

az_ejjel7.jpg

A Soho Party tagjai – Náksi, Döme és Betty Love – 1998-ban valószínűleg csak ütős discoslágert akartak összehozni, amikor megszületett Az éjjel soha nem érhet véget című daluk. Arra aligha gondolhattak, hogy 2016-ban ezt zengi az egész ország, ettől harsognak a budapesti utcák, sőt, egészen a franciaországi Európa-bajnokságra tart az utazás a magyar labdarúgó-válogatottal. A dal egyébként nem focimeccsen hangzott fel először, hanem még a 2015-ös krakkói divízió I-es jégkorong-világbajnokság egyik mérkőzésén. A futballdrukkerek fél év múlva, a görögök elleni idegenben játszott Eb-selejtezőn énekelték el a csaknem húsz éves slágert, és persze a norvégok ellen sikerrel megvívott pótselejtező utáni ünneplés repertoárjából sem maradhatatott ki. Az Eb-t pedig természetesen végigkísérte: a bordeaux-i, Ausztria elleni meccs kivételével a magyar válogatott mérkőzései előtt a stadionokban is erre buliztak a szurkolók. 

No, de anno 1998-ban milyen volt a fogadtatása a dalnak? Naná, nagy sláger volt, különben ma már senki sem emlékezne rá. Az akkor ifjúsági magazinok közül a Bravo kevésbé foglalkozott azzal, hogy a Soho Party új dallal jelentkezett, a slágerlistára is csak decemberben került fel, pedig a Popcorn már augusztusban arról írt, hogy pletykákkal ellentétben az együttes köszöni, él és virul, új dallal, sőt, új albummal jelentkezik. Utóbbiból annyi valósult meg, hogy válogatásalbumot adtak ki Best Of Collection 1993–1998 címmel, amelyen 14 dal kapott helyet, közte a korábban maxilemezen megjelent Az éjjel soha nem érhet véget. 

 az_ejjel6.jpg
Még ugyanebben a számban a dalszövegeket is begyűjthették a rajongók.

az_ejjel1.jpg

A szeptemberi számban a Popcorn már arról számolt be olvasóinak, hogy a dalhoz elkészült a videóklip is, amely a Budapest utcáin zajló őrületes bulit tár a szemünk elé.

az_ejjel4.jpg

Az éjjel soha nem érhet véget, a Soho Party azonban 1998 végén feloszlott. Ahogy a cikkben is olvasható, a dallal lezártak egy korszakot. 

az_ejjel5.jpg

Aztán 18 év elteltével úgy hozta a sors, hogy egy új korszak himnuszává vált.


A bejegyzés trackback címe:

https://retro80s90s.blog.hu/api/trackback/id/tr878862030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsírvezér 2016.07.04. 04:12:13

Szvsz ez a proli népszemétnek íródott akkor is és azok gajdoljàk most is. Kis ország vagyunk csak a egy csőcselékre futtja.

t74 2016.07.16. 12:23:12

@t74: Szóval, ismét nekifutva: Lehet, hogy csak nekem nem tetszik, de szerintem ez már akkor is ócska dal volt, amikor 1998-ban piacra dobták.

Vincenzo6 2016.07.18. 23:06:10

@zsírvezér: Nem kell nagyon sok ész, hogy az ember rájöjjön, hogy a gagyiságfaktor a legfontosabb az egészben. Jégkorongmeccsekre azért összességében valamivel műveltebb közönség jár és emellett a szám mellett más hasonló gagyi retro dalt is szokás énekelni. Persze vannak karót nyelt, gyenge humorérzékkel megáldott és hihetetlenül sznob emberek, akik végtelenül komolyan veszik ezt és előveszik tudálékos kekec énjüket. Sajnálom őket, hogy nem tudnak néha kötekedés nélkül önfeledten szórakozni.

szaza 2016.07.19. 02:00:01

Na végre... Úgy értem, végre meghalgattam mi is ez az úgynevezett sláger amiről a labdarúgó EB kapcsán annyit hallottam. (correction: félig hallgattam meg..csak addig bírtam)
Meg kell hagyni, ez valami elképesztően alacsony szintű zene.

zsírvezér 2016.07.19. 03:15:18

@Vincenzo6: tényleg nem kell hozzá sok ész? Ahoz viszont igen ,hogy a témánál maradjon az ember. A véleményem az volt,hogy ez bizony a szív küldi a népszeméttől a népszemétnek. Amúgy a dalról nem mondtam semmit. De làtom a tények hiánya nem zavarta meg az éleslàtàsodat.
Sznobokról bubogsz miközben azt állítod ,hogy a hokimecsekkre műveltebbek járnak. Nosza akkor ki sznob?
Nem gondolom magam karót nyeltnek és komolyan sem vettem ezt a nyomorúságot,de rajta vetítsd csak ki másora a veled és/ vagy benned lévő gátlásaidat, hiszen a vélemény különbség pont az a casus beli amire vàrtàl.